Een mooie afsluiting van de avond

Zaterdag is het zover: de zesde editie van Helvoirt Kookt! We hebben alweer van veel deelnemers over allerlei leuke, lekkere en verrassende recepten gehoord die ze willen gaan klaarmaken voor hun gasten. Maar nog niet iedereen is er uit. Daarom nog een paar suggesties voor heerlijke nagerechten, die na een avond genieten eenvoudig klaar te maken zijn en een perfect samengaan met een glaasje bubbels. Hoeveel mooier kun je de avond afsluiten?

Zomerkoninkjes tiramisu

Vroeger maakte mijn moeder vaak de echte tiramisu (die met lange vingers, espresso en sterke drank). Zo lekker, dat ik het zelfs in Italiaanse restaurants eigenlijk nooit bestel, omdat het altijd tegenvalt. Aan het zelf bereiden heb ik me dan ook nooit gewaagd. Maar met deze zomerse variant sluit ik wel heel graag de avond af als ik gasten heb. Dit recept is overdag al helemaal voor te bereiden. ’s Avonds hoef je het alleen uit de koelkast te halen en te serveren. Dat kan, zoals op de foto, in aparte glaasje. Maar je kunt het ook in een grote schaal klaarmaken en van daaruit opscheppen. Met en zonder framboosjes als extra is het lekker.

 

Frambozen met vanilleroom en Cointreau

Bij de allereerste editie van Helvoirt Kookt! kregen we op vrijdagavond plotseling een afmelding. Wij moesten als organisatiekoppel invallen en dus als een gek bedenken wat we zouden klaarmaken. Google werd opeens mijn beste vriend. De criteria waren eenvoudig: snel en gemakkelijk voor zowel de inkopen als het klaarmaken. Het werd dit recept dat heel fris en licht is en daarmee een prima afsluiting van de avond. Want eerlijk is eerlijk; de meeste deelnemers zitten na de vaak uitgebreide voor- en hoofdgerechten al aardig vol.

Millefeuille met mascarpone en frambozen

Okay, het klinkt duur, maar dit frisse frambozentaartje is redelijk eenvoudig klaar te maken. Laat je niet afschrikken door de vele stappen in het recept, want het is ook goed voor te bereiden. Alle onderdelen van dit kleurrijke nagerechtje kun je ’s middags al maken en ’s avonds net voor het opdienen in elkaar zetten. Uit ervaring kan ik melden dat het echt belangrijk is om de koekjes te bakken onder een tegengewicht. Mijn toren leek meer op die van Pisa en viel om voor ik de tafel bereikt had. Maar lekker!!

 

 

Een mooie afsluiting van de avond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *