De Wijnen

Bij een goed diner hoort natuurlijk een goede wijn. Voor iedere editie selecteert de organisatie een aantal uitstekende wijnen. Alle hieronder genoemde dranken worden gefinancierd uit het inschrijfgeld.

We houden de volgende verdeling aan:
– kook je het voorgerecht, dan ontvang je 2 flessen witte wijn en 1 fles rode wijn
– kook je het hoofdgerecht, dan ontvang je 2 flessen rode wijn en 1 fles witte wijn

De wijnen voor dit jaar komen van het Argentijnse wijnhuis Kaiken. De Kaiken Estate Chardonnay heeft een expressieve neus met daarin tonen van citrusfruit, papaja en meloen. Vanaf de eerste slok is de wijn fris en sappig en de smaak is breed met tonen van rijp, geel fruit en frisse zuivel. De afdronk is gemiddeld lang met een frisse citrus toon. Deze wijn kan uitstekend worden gedronken bij visgerechten en salades.

De robijnrode Cabernet Sauvignon kenmerkt zich door tonen van rijpe pruimen, zoete kruiden en zwarte olijven. De aanzet is rond, met fijne tannines, de smaak van donker fruit, chocolade en vanille. Deze heerlijke wijn past uitstekend bij gerechten met rundvlees, eend of lam.

Indien je voor Helvoirt Kookt meer wijn in huis wilt hebben, dan kan deze uitsluitend op zaterdag 21 mei bij De Wijnwinkel aangeschaft worden voor een speciale prijs.

Kook je het nagerecht, dan kun je 1 fles kiezen uit onderstaande opties:
– Barbadillo Pedro Ximenez: deze volzoete sherry is de ideale begeleider van alle desserts waarin chocolade is verwerkt.
– Calem Lagrima Port: de zoete, fruitige smaak van deze witte port past uitstekend bij desserts met blauwe kaas en desserts met fruit.
– Prince de St. Aubin Sauternes: de wereldberoemde wijnen van Sauternes passen uitstekend bij fijne kazen, chocolade en desserts met fruit.

Wil je je gasten meer dan 1 fles aanbieden, dan zijn extra opties voor bij het dessert te koop bij Mitra slijterij Pijnenburg.