Lekker koken is niet moeilijk

Ken je dat gevoel? Je hebt het druk met werk, familie, hobby’s en allerlei leuke, andere bezigheden. Maar je wilt ook iets lekkers op tafel zetten als je gasten krijgt. Om je hierbij te helpen is de organisatie van Helvoirt Kookt steeds weer op zoek naar recepten die er geweldig uitzien en nog beter smaken én die door iedere kok snel en eenvoudig te bereiden zijn. Favoriet zijn die recepten, die je goed kunt voorbereiden. Dat betekent namelijk dat je niet de hele avond in de keuken staat als je gezellige gasten aan tafel hebt. Ideaal dus voor Helvoirt Kookt. Maar ook voor Pasen of welke bijzondere gelegenheid zich ook voordoet om jezelf en anderen te verwennen.

Wat hebben we zelf de laatste tijd zoal uitgeprobeerd?

Pancetta-hapjes als amuse

Bijvoorbeeld deze heerlijke pancettahapjes met cranberry paté en gekaramelliseerde sjalotjes. De romige paté vormt een fantastische combinatie met het zoute van de knapperige pancetta en het zoete van de sjalotjes. Ze zijn prima voor te bereiden. Op het moment dat je gasten er zijn nog even de sjalotjes opwarmen en de pancettarolletjes bakken. Zo op een amuse-lepel serveert het natuurlijk heel leuk. Maar met een beetje sla erbij, kun je er een prima voorgerecht van maken.

 

Ook een erg lekker voorgerecht is tartaar van zeebaars met hazelnoten. Dit recept van Pascale Naessens (haar website is een aanrader!) combineert de subtiele smaak van zeebaars met knapperige hazelnoten en de nootachtige smaak van rucola. Het snijden van de verschillende ingrediënten kost de meeste tijd, maar kan ruimschoots van tevoren gedaan worden. Bewaar de ingrediënten gekoeld en in aparte bakjes. Net voor het opdienen de dressing mengen en door de vis roeren. Serveer in een glas of gebruik een kookring om de zeebaars mooi op een bord op te dienen.

Mooi én lekker

 

In onze volgende blogs geven we meer recepten voor heerlijke voor-, hoofd- en nagerechten. Heb je zelf ook leuke, lekkere én makkelijke recepten, dan kun je die altijd sturen naar helvoirtkookt@gmail.com.

 

Lekker koken is niet moeilijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *