Ideale hoofdgerechten

Vaak krijgen we te horen dat het tijdens Helvoirt Kookt zó gezellig is aan tafel, dat deelnemers de tijd vergeten en eigenlijk te laat naar huis gaan om aan hun eigen gerecht te beginnen. En, eerlijk is eerlijk, toen we als organisatie zelf meededen overkwam ons dat ook. Daarom is het wel zo fijn als je een gerecht hebt waar je nauwelijks naar om hoeft te kijken. Onderstaande hoofdgerechten zijn super simpel klaar te maken en vragen nauwelijks tot geen werk als je gasten er zijn. En ze zijn natuurlijk superlekker!

De lekkerste lasagne ooit

Al jaren had ik geen lasagne meer gemaakt. En als je dan gasten krijgt, niet veel tijd hebt, maar toch een overheerlijke maaltijd op tafel wilt zetten, is lasagne een uitstekende keus. Op internet kwam ik dit lasagne-recept tegen. In plaats van gezeefde tomaten heb ik verse tomaten gebruikt, aangevuld met wat tomatenpuree en een runderbouillontablet voor extra smaakintensiteit. Je kunt ‘m helemaal van te voren bereiden en hoeft de schotel dan alleen nog maar in de oven te zetten. Lekker vers stokbrood en een salade erbij en je gasten zullen smullen.

Natuurlijk is een vegetarische variant met vegetarisch gehakt of paddenstoelen voor het geval je een vegetarische variant wilt maken. Ook kun je de lasagnebladen vervangen door gegrilde courgette of aubergine voor een glutenvrije lasagne.

 

Langzaam gegaarde lamsschouder

Lamsschouder is misschien een wat ondergewaardeerd stuk vlees. Terwijl het echt waanzinnig lekker is en een ideale keuze voor Helvoirt Kookt. Net als alle recepten met langzaam gegaard vlees trouwens. Want eigenlijk doe je niets anders dan het vlees marineren of kruiden, in de oven leggen en dan op lage temperatuur de hele dag laten garen. Ik heb een langere gaartijd gekozen dan in dit recept vermeld staat (namelijk 8-10 uur) en het vlees was heerlijk. Fantastisch met stokbrood (om de geroosterde knoflook op uit te smeren) of rozemarijnaardappeltjes en een frisse venkelsalade met sinaasappel. Die salade is overigens ook prima vooraf voor te bereiden.

In de volgende blog een aantal recepten voor nagerechten die je volledig kunt voorbereiden en ’s avonds zo uit de koelkast op tafel kunt zetten. En ja, ze zijn nog lekker ook 😉

Ideale hoofdgerechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *