De Wijnen

Bij een goed diner hoort natuurlijk een goede wijn. Voor iedere editie selecteert de organisatie een aantal uitstekende wijnen. Alle hieronder genoemde dranken worden gefinancierd uit het inschrijfgeld.

We houden de volgende verdeling aan:
– kook je het voorgerecht, dan ontvang je 2 flessen witte wijn en 1 fles rode wijn
– kook je het hoofdgerecht, dan ontvang je 2 flessen rode wijn en 1 fles witte wijn

De witte wijn is dit jaar een Spaanse Chardonnay. De wijn kenmerkt zich door exotisch fruit, zoals ananas en mango en combineert zijn zachte zuurgraad en subtiele romige structuur. Toch blijft de wijn fris en alert. Heel elegant en sappig en voelt rond aan in de mond. Deze veelzijdige wijn past perfect bij tapas, vis en zeevruchten.

De rode wijn is een Italiaanse Negroamaro met een mooie bruinrode kleur en een verrassen elegante afdronk. In de geur rijp rood fruit, pruimen, chocolade en cacao. Zwoel, maar niet zoet in de smaak met een goede structuur en fijne frisheid. Lekker bij mediterrane gerechten, pasta, rood vlees, wild en tapas.

Maak je het nagerecht, dan krijg je 1 fles PX sherry, die met z’n geur van amandel en rozijnen en volzoete smaak bijvoorbeeld uitstekend combineert met alle desserts waarin chocolade verwerkt is, maar ook heerlijk smaakt bij een nagerecht met kaas.