Wat is Helvoirt Kookt?

Tijdens Helvoirt Kookt bereid jij óf een voorgerecht óf een hoofdgerecht óf een nagerecht. Bij iedere gang deel je de tafel met andere gasten. We gaan uit van koppels, maar mensen die alleen willen inschrijven zijn ook van harte welkom.

De avond kan er als volgt uitzien: jij ontvangt jouw gasten bij jou thuis en jullie genieten van het door jou bereide voorgerecht. Vervolgens openen jij én je gasten ieder een eigen envelop, waar in staat wie naar welk adres gaat voor het hoofdgerecht. Dat betekent dat sommige gasten snel naar huis gaan om daar het hoofdgerecht te koken en hun gasten te verwelkomen. Anderen kunnen rustig naar hun volgende adres gaan om daar verder te gaan met het diner. Na het diner krijgt ieder koppel opnieuw een envelop met het adres voor het nagerecht. Op deze manier eet je dus op drie verschillende adressen met steeds verschillende tafelgasten. We sluiten de avond met z’n allen af met een gezellige afterparty, die dit jaar bij De Bolle Keizer gehouden wordt.

Twee weken voor Helvoirt Kookt krijg je te horen of je het voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht moet bereiden. Echter; wat je kookt bepaal je helemaal zelf. Na afloop van Helvoirt Kookt kun je jouw recept via deze website delen met anderen.