Bij een goed diner hoort natuurlijk een goede wijn. Voor iedere editie selecteert de organisatie een aantal uitstekende wijnen. Alle hieronder genoemde dranken worden gefinancierd uit het inschrijfgeld.
We houden de volgende verdeling aan:
– kook je het voorgerecht, dan ontvang je 2 flessen witte wijn en 1 fles rode wijn
– kook je het hoofdgerecht, dan ontvang je 2 flessen rode wijn en 1 fles witte wijn
– maak je het nagerecht, dan ontvang je een fles op port lijkende sherry of bubbels
Witte wijn Saint-Louis Roussanne – Viognier
Deze heerlijke blend, gemaakt van 70% Roussanne en 30% Viognier, heeft een licht citroengele kleur met intense aroma’s van tropisch fruit, aangevuld met bloemige tonen van kamperfoelie en oranjebloesem. In de mond is hij sappig, met smaken van fruitsalade en mango, een frisse afdronk van groene appel en een goede lengte. Subtiel romig en een mooie balans tussen frisse zuren en een zijdezachte structuur. Verfijnde afdronk. De wijn past uitstekend bij gegrilde vis, zeevruchten, en vis in saus, romige pastagerechten of gevogelte. Uitstekend bij zachte kazen, geitenkaas, en Franse kazen zoals Cantal en Comté.
Rode wijn Saint-Louis GSM
Deze wijn is gemaakt van 50 jaar oude Grenache (30%), 45 jaar oude Syrah (50%) en kruidige Mourvèdre (20%). De druiven worden ontsteelt en vergist in roestvrij stalentanks, waarna ze tien maanden traditioneel in betonnen vaten rijpen. De kleur is intens paars. De wijn blinkt uit in aroma’s van zomerfruit. De smaak is geconcentreerd en zijdezacht met smaken van zwarte kersen en bramen, bosbessen en cassis. Ook valt een vleugje munt en zoethout te herkennen. De afdronk heeft zachte, rijpe tannine en een lange afdronk. De wijn komt het beste tot zijn recht bij een serveertemperatuur van 16-18°C. Laat de wijn bij voorkeur 30 minuten ademen om de aroma’s volledig tot ontwikkeling te laten komen. Deze veelzijdige wijn is een perfecte match met gegrild rood vlees, stoofschotels, lamsvlees en gekruide gerechten. Hij past ook uitstekend bij gerijpte kazen en hartige mediterrane gerechten zoals ratatouille of een Provençaalse tajine.
Recente opmerkingen